+603-7805 2495         info@emzedtravel.com         Lokasi Kami

Lombok Sasak & Gili Triwangan 4H 3M

Hari

Butiran

Hidangan

01

Tiba di Lombok - Jelajah Tradisional Sasak
Sebaik tiba di lapangan terbang pasukan kami akan bertemu dan menyambut anda kemudian melakukan lawatan Tradisional Sasak. Lawatan bermula dengan melawat Kampung Tembikar Banyumulek dan terus ke Kampung Tenunan Tangan Sukarare untuk melihat proses membuat kain tempatan dan Sarong menggunakan mesin tenun yang mudah. Proses tenunan dilakukan oleh wanita muda tempatan. Lawatan seterusnya ialah Kampung Sade untuk melihat suku asli Sasak. Rumah di mana mereka tinggal di dipanggil Bale tani. Lantai rumah yang diperbuat daripada dunk kerbau bercampur dengan tanah liat. Lawatan terakhir adalah ke Kuta dan Pantai Tanjung Aan ; pantai eksotik di selatan Lombok. Makan tengah hari dan makan malam di restoran tempatan.

Makan Tengahari disediakan
Makan Malam disediakan


02

Jelajah Gili Triwangan
Sarapan pagi di hotel dan meneruskan program lawatan satu hari untuk melawat Gili Trawangan. Ini adalah hari lawatan dengan cahaya yang tinggi di Gili Trawangan. Pelancongan untuk meneroka keindahan panorama bawah air di mana ikan yang berwarna-warni dan terumbu karang boleh didapati. Snorkling adalah pilihan yang tepat untuk menikmati pemandangan yang menakjubkan di bawah air di Gili Trawangan. Perkara-perkara lain yang boleh dilakukan adalah mengelilingi pulau dengan pengangkutan tempatan dipanggil 'cidomo' atau menikmati panorama bawah laut dengan bot bawah kaca. Semasa lawatan itu ke jeti bot, anda boleh menikmati pemandangan yang menakjubkan di pantai barat Lombok. Makan tengah hari disediakan di Gili Trawangan dan makan malam di kawasan Senggigi.

Sarapan disediakan
Makan Tengahari disediakan
Makan Malam disediakan


03

Lawatan ke Air Terjun Sindang Gile
Sarapan pagi di hotel. Pasukan kami akan menjemput anda di lobi hotel kemudian memandu anda untuk menerokai keindahan Lombok. Lawatan ke pasar harian tempatan Kampung Tanjung untuk menunjukkan rutin harian perdagangan tempatan. Terus ke Kampung Senaru iaitu sebuah lagi rumah tradisional Sasak di utara Lombok. Kemudian ke Air Terjun Sindang Gila. Air terjun ini adalah 30m tinggi di mana air itu datang dari Gunung Rinjani. Kembali ke hotel dan program bebas. (Makan Tengahari & Makan Malam di Restoran Tempatan)

Sarapan disediakan
Makan Tengahari disediakan
Makan Malam disediakan


04

Berangkat ke Lapangan Terbang
Sarapan pagi di hotel, program bebas sehingga masa berangkat ke lapangan terbang untuk ke destinasi seterusnya.

Sarapan disediakan.

Rakan Kami

bersama-sama menjayakan aktiviti-aktiviti pelancongan di serata dunia.
air_asia.pngemirates.pnggaruda_indonesia.pngkorean_air.pngmalaysia_airlines.pngonetwogo_airlines-01.png

Hubungi Kami

  • J-13-1, Jalan ss 6/16, Dataran Glomac,47301 Petaling Jaya, Selangor.
  • Tel : (+603) 7805  2495 / 4403
  • Faks : (+603) 7804  3849 
  • Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web : www.emzedtravel.com