+603-7805 2495         info@emzedtravel.com         Lokasi Kami

Muslim Bandar Ho Chi Minh 4H 3M

Hari

Butiran

Hidangan

01

Tiba di Saigon
Apabila tiba di Tan Son Nhat Airport, anda akan terus dipindahkan ke Hotel untuk daftar masuk di sana (perjalanan paling lama 15 minit pemanduan). Makan malam di Halal Food. Bermalam di Bandar Ho Chi Minh.

Makan Malam disediakan.


02

Saigon - Cu Chi Tunnels - Beli Belah Saigon
Pada waktu pagi, anda akan melawat 'Cu Chi Tunnels' ( Cu Chi merupakan tapak yang penting semasa Perang America berikutan lokasi yang strategik. The Vietcong dibina pada 200km panjang rangkaian terowong yang menyambungkan pos arahan, hospital, tempat perlindungan dan kilang senjata. Terowong ini digali dengan laterit keras dengan menggunakan peralatan tangan tanpa menggunakan simen. Ini sesuatu yang amat menakjubkan yang tidak pernah terbongkar). Pulang ke Saigon untuk makan tengahari.
Pada waktu tengahari, lawatan ke bandar diteruskan dengan Muzium War Remnants (bekas Presidential Palace) dan Masjid Ar-Rahim yang dibina pada 1885 oleh rakyat Malaysia & Indonesia yang beragama Islam. Lebih 200 orang yang datang ke sini untuk bersembahyang. Masjid Musulman - ini merupakan masjid yang paling sesak di Saigom (dibina pada 1935 oleh rakyat India Muslim). Membeli - belah di HA Collection, Malaysia Shop. Akhir sekali, berhenti di Pasar Ben Thanh untuk menghabiskan masa anda membeli - belah. Bermalam di Bandar Ho Chi Minh City.

Sarapan disediakan
Makan Tengahari disediakan
Makan Malam disediakan


03

Saigon - Mekong Delta - My Tho - Ben Tre
Selepas bersarapan, anda akan menuju ke bandar. Perjalanan ke My Tho - satu ibu negara Tien Giang Province, sebuah pelabuhan pulau di Sungai Mekong Delta kira-kira 2 jam perjalanan dari Bandar Ho Chi Minh. Berhenti seketika untuk melawat Pagoda Vinh Trang yang cantik. Apabila tiba, anda akan menaiki 'Cruise' (pelayaran) yang akan bergerak sepanjang Tien River sambil menyaksikan 4 pulau yang cantic (Long – Lan – Qui – Phuang). Mengembara melalui Thoi San Island, anda akan berhenti untuk melawat kilang gula-gula kelapa tempatan – menaiki boat untuk ke dusun di Qui Islet dan rasai buah lima musim sambil mendengar “Don Ca Tai Tu Nam Bo” – salah satu muzik rakyat Vietnam. Berhenti seketika di rumah Mr Nam Ngo dan nikmati teh madu dan mengayuh sampan melalui laluan denai air pokok kelapa yang sempit. Pada waktu tengahari, bertolak balik ke Saigon.
Kita bermula dengan lawatan bandar di Reunification Palace, saksi Vietnam Perang yang sengit berakhir pada tahun 1975. Bangunan besar hari ini adalah Muzium dan Dewan untuk kegunaan majlis rasmi. Berdekatan kawasan Istana adalah Pejabat Pos gaya-kolonial dan Katedral Notre Dame , yang dibina antara tahun 1877 dan 1883 dan salah satu mercu tanda utama di bandar ini. Lawatan kita akan berakhir di China Town, salah satu destinasi yang menjadikan Saigon berbeza dari bandar-bandar lain di Vietnam. Anda akan dihantar ke Binh Tay Market untuk membeli - belah. Makan malam di restoran Halal dan bermalam di Saigon.

Sarapan disediakan
Makan Tengahari disediakan
Makan Malam disediakan


04

Saigon.
Bersarapan di hotel. Masa santai sehingga anda dihantar ke lapangan terbang untuk perjalanan pulang. Percutian tamat.

Sarapan disediakan.

*Perubahan jadual perjalanan tertakluk kepada Penerbangan, Keadaan Jalan dan Ketersediaan Hotel.

Rakan Kami

bersama-sama menjayakan aktiviti-aktiviti pelancongan di serata dunia.
air_asia.pngemirates.pnggaruda_indonesia.pngkorean_air.pngmalaysia_airlines.pngonetwogo_airlines-01.png

Hubungi Kami

  • J-13-1, Jalan ss 6/16, Dataran Glomac,47301 Petaling Jaya, Selangor.
  • Tel : (+603) 7805  2495 / 4403
  • Faks : (+603) 7804  3849 
  • Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web : www.emzedtravel.com